Chutě, které si budete chtít připomínat znova, znova a znova ....   

Kvalita

Kvalita je pro nás zavazující, vzhledem k rodinné tradici, o které si můžete počíst níže.

Cukrárna je prodejna cukrářských výrobků, cukrářství je výrobna těchto produktů. V naší cukrárně nabízíme výsledky práce našeho cukrářství. Což znamená, že nejenom víme, co prodáváme, ale přenášíme zpětnou vazbu "od pultu" zpět do výroby .

U nás v cukrářství si neulehčujeme práci používáním průmyslových směsí na výrobu korpusů, páleného těsta a krémů, ale poctivě vytloukáme vejce (proto může občas mezi zuby "zaskřípat skořápka" - nebojte není to nebezpečné). Nenahrazujeme máslo různými ztuženými tuky a také použitá šlehačka je vyšlehána z kravské smetany. A to je pro Vás i zárukou čerstvosti výrobků, protože jen olejové "nádhery" vydrží čerstvé týden. Denně nabízíme až 40 druhů čerstvě vyrobených zákusků. Plus jsou středy speciálů.

Co u nás skutečně nehledejte, jsou "zdravé" buchty. Ty stejně jako koblihy nebo frgále do pravé cukrárny nepatří.

A protože víme, že kromě milovníků sladkého může být v kolektivu i "masožravec", jsme schopni pro Vaše rodinné či pracovní oslavy připravit aspikové dorty, nazdobené mísy plné sýrů a salámů či jednohubky.

Prostě , když Vás unaví procházka Polabím, když poberete krásy Rudolfova města, když Vás zaskočí déšt nebo slunko anebo jednoduše dostanete chuť posedět a "spravit si" náladu s tradičním cukrářským  výrobkem, přijďte. Budeme se těšit. 

o nás

Tradice zavazující

Založeno 1852 - jsme jen o deset mladší než Plzeňský prazdroj :-).
Více napoví ukázka textu z roku 1929.

V těchto dnech oslavuje kol. Fr. Hoření 10leté jubileum svého samostatnění a to v závodě cukrářském, který byl před 77 lety založen. Kdo by kol. Hořeního v Praze neznal? Je to osoba příliš dobře známá již 
z doby jeho dělníkování v Praze. Pro své dobré vlastnosti a odborné schopnosti je vážen mezi dělnictvem i mezi zaměstnavateli.
Cukrářství jeho založil v roce 1852 p. Vilém Feix, který svým přičiněním a pracovitostí získal si pověst tu nejlepší. V roce 1894 předal závod svému synovi p. Jos. Feixovi, který na základě svých zkušeností, nabytých ve Vídni, Brně a Praze, uplatnil se ve svém závodě, jenž se stal dostaveníčkem tehdy rakouské šlechty. Rodina Feixova byla vždy pro svoji svědomitost a poctivost vážena a oblíbena každým, kdo ji znal a byla tak i ozdobou stavu našeho.
Jediné přání p. Jos. Feixe bylo, aby vzorně jím vedený závod mohl předati dobrému odborníku. V r.1919, 1. srpna, převzal toto cukrářství F. Hoření, vedoucí fy. Myšák. Vyučil se u p. J. Jelínka v Mnich. Hradišti. Po vyučení nastoupil v Praze, dále Turnově, Vrchlabí, Ml. Boleslavi, Trutnově, ve dvorním a komorním cukrářství Fabingerově v Landeshutě v Německu a Rakousku. Pracoval téměř na všech odvětích k našemu odboru náležejících. Konečně zakotvil ve velkocukrářství, kde svoje zkušenosti mohl náležitě uplatniti i je rozšířiti. Pracoval v odborovém hnutí, byl i předsedou Nár. odbor. sdružení, funkcionářem ,,Hromady pomocnické", přednášel v odborných kursech Technologického musea, jest nyní členem spol. cukrářů v Praze a důvěrníkem cukrářů okresu brandýského. Vyznamenán byl zlatou a stříbrnou medailí, mimo diplomů a čestného uznání.
Svým odborným rozhledem jistě jenom závodu svému prospěl a my můžeme mu jenom gratulovati a přáti mu ty nejlepší výsledky do budoucna, aby jeho závod dočkal se 100letého jubilea za jeho působení.

Tolik z dobového textu, konec jeho je hořce úsměvný, pro ty co znají, jaké časy přišly po roce 1948.
Po roce 1991 jsme se rozhodil odolat různým nabídkám na zbudování pobočky  bankovního domu apod. a naopak pokračovat v tradici rodinného podniku. 

Galerie

V galerii kromě fotek výrobků najdete i historické fotky. Kdybyste objevili nějaké ve svém archivu a chtěli se o ně podělit, uděláte nám radost.

Historie výrobky

Cukrářství Hoření

Masarykovo nám. 63/20, 250 01 Brandýs nad Labem

+420 607 612 281, +420 724 057 206

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tradice, která chutná

Můžete psát, můžete telefonovat, ale ochutnat musíte na místě. 

Otevřeno :
Pondělí, Úterý, Čtvrtek, Pátek : 9 - 17
Středa : 8 - 17
Sobota : 8 - 16
Neděle a svátky : 10 - 16
Dřív nepřijdeme - pozdějš zůstaneme :-)